ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

1. augusta 2020

Bazilika Nanebovstúpenia Panny Márie


v dolnorakúskej obci Bad Deutsch Altenburg. Keď som pred pár dňami klikla na mojom poslednom článku na slovo publikovať, všimla som si, že to bol 101. príspevok tohto blogu. Aj keď mám v konceptoch mnoho ďalších tém, rozhodla som sa, že v BDA ešte chvíľu zostanem. Mám veľa fotografií kostola, ktorý je dominantou tejto obce. 

O ňom som vám už v krátkosti základné údaje napísala. Koho by zaujímalo viac údajov z histórie, množstvo informácií si nájde aj sám na internete. Pekne spracované informácie v slovenskom jazyku sú napríklad aj na stránke Apsida.

Keďže sa dnešným príspevkom chcem po dlhom čase zapojiť do challenge

InSPIREd Sunday

kde každý víkend zdieľajú blogeri inšpiratívnu architektúru, ako sú kostoly, synagógy, cintoríny alebo iné sakrálne stavby, bude teda tento príspevok  hlavne o fotkách.





 











Kostnica (karner) - viac informácií nájdete na slovenskej stránke Apsida.









To, že som doteraz o týchto sakrálnych stavbách nepísala, ma dosť prekvapilo. Bola som totiž presvedčená o tom, že som si baziliku aj kostnicu už vybrala na zverejnenie vtedy, keď som ja sama vyhlásila challenge na tému "Sakrálne stavby". Mýlila som sa. Dávam sem odkaz na články k tejto téme, hoci z blogu Farebný svet sa stáva len torzo vďaka tomu, že som v ňom publikovala fotky z dnes už neexistujúceho Google+.




8 komentárov:

  1. Hello Daniela!
    I am happy that on this blog you present sacred buildings and your very beautiful photos. I have never been to Bad Deutsch Altenburg in Lower Austria. Austria is another wonderful country, a treasure trove of beautiful religious monuments.
    Hugs and greetings.
    Lucja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lucja!
      Po dlhom čase som pridala niekoľko nových príspevkov na tento blog a medzi nimi je aj tento o bazilike. Mestečko Bad Deutsch Altenburg je pekné, viac sa o ňom dozvieš z predchádzajúceho príspevku.
      Zdravím do Poľska!

      Odstrániť
  2. To je krásny kostol. a dobre sa píše pri písaní 101 blogov. Ďakujem vám za návštevu môjho blogu. Na bočný panel som pridal tlačidlo preložiť.
    Vráťte sa a znova navštívte.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Thanks, Billy. Ja som si už tvoj článok skopírovala a preložila za pomoci Google translator. Potešilo ma, že si vyhovel mojej poznámke a pridal tlačítko na tvoj blog.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Beautiful designs. Thanks for sharing.

    OdpovedaťOdstrániť