ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

9. júna 2018

Druhý deň


poznávacieho zájazdu do okolia Salzburgu začal prebudením sa do krásneho slnečného dňa a následne raňajkami v hoteli. Ráno bolo príjemné, mali sme čas nielen najesť sa, ale aj pofotiť okolie hotela.

www.hochkoenigblick.at

Po raňajkách sme sa vybrali na cestu do obce Hallsatt. Je to maličká malebná dedinka asi s 800 obyvateľmi, učupená na brehu Hallstattského jazera. Po viac ako hodinovej ceste sme na miesto dorazili pred pol jedenástou. Do dvanásť päťdesiat sme mali čas na prehliadku. Keďže samotná dedina je naozaj maličká a hore do soľnej bane nad ňu sme lanovkou vyjsť neplánovali, času sme mali dosť.

Dedina sa tiahne úzkym pásom na brehu jazera a z druhej strany ju ohraničujú hory. Po nábrežnej promenáde sa tmolilo množstvo turistov, najviac ich bolo z Ázie. Číňanom sa vraj táto dedina zapáčila natoľko, že si ju vybudovali aj doma v Číne. Ani neviem, či takému niečomu mám robiť aj reklamu. Kto by bol zvedavý, našla som aj video. My si poďme radšej pozrieť ten originálny rakúsky Hallstatt.








Ani v Hallstatte som nezanedbala hľadanie sochy sv. J. Nepomuckého.












Z Hallstattu sme sa autobusom presunuli do iného mestečka, do Sankt Gilgenu. Tam sme sa pred jednou hodinou nalodili na pravidelnú linku po jazere Wolfgangsee a loďou sme pokračovali  do ďalšieho miesta.


Plavbu loďou a posledné miesto druhého dňa si necháme do ďalšieho príspevku.


2 komentáre:

  1. Výlet musel být krásný.. nádherné městečko... i tvoje fotky. Kopírovat něco takového .. tomu absolutně nerozumím a nelíbí se mi to. Zvyšuje se jim návštěvnost městečka .. a zvyšuje a zvyšuje ………

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Videli sme toho veľa a nebyť toho, o čom píšem hneď v prvej časti, že sme stále na niekoho strateného čakali, mohli sme toho vidieť oveľa viac.

      Odstrániť