ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

22. marca 2018

Rakúske kraslice


Keď som bola približne pred rokom vo Viedni, dostala som sa aj do časti Viedne, kde som nikdy predtým nebola. Práve tam sa konal v tom čase aj jeden z veľkonočných trhov. Toto miesto som krátko spomenula aj v článku o hudobníkoch Viedne. Keďže je teraz už len zopár dní pred veľkonočnými sviatkami a do Viedne sa už do sviatkov určite nedostanem, pokúsim sa niekoľkými fotografiami nalákať aspoň vás. Možno sa tam vyberiete.

Altwiener Ostermarkt sa koná  mestskej časti Freyung. Je to krásne staré námestie, kde okrem skvelej atmosféry ponúkajú tradičné výrobky, medzi ktorými nesmú chýbať umelecky maľované kraslice a tradičná kvetinová veľkonočná výzdoba. Hovorí sa, že na tomto mieste môžete uvidieť až 40 000 veľkonočných vajec rôznych veľkostí. Okrem kraslíc tam uvidíte sviečky, kvety, šperky, hračky, prútené koše, ručne vyrábané produkty z dreva, keramiky, kameňa a mnoho ďalších drobností pripomínajúcich veľkonočné sviatky. 









  
O kúsok ďalej na námestí Am Hof bol menší trh, kde sa predávali hlavne kulinárske špeciality. Kto chce vidieť túto nádheru naživo, má na to ešte tento víkend.








5 komentárov:

  1. Musím sa priznať, že také obrovitánske kraslice som ešte nikdy nevidela. Tie naše kraslice sú asi krajšie ako tie, ktoré je možné vidieť na fotografiách. Azda sa mi na budúci rok podarí a pôjdem si pozrieť aj viedenský veľkonočný trh. Tento rok to už nestíham.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc se mi líbí první fotografie - to slunce dělá divy. Trh musí být zajímavý - tolik kraslic pohromadě.
    Také máme ve městě trh - musím se jít podívat.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Reagujem na oba komentáre. Aj u nás v Bratislave je od nedele vystavená podobná veľká kraslica. Zatiaľ som o tom len čítala na internete, v meste som len tak s fotoaparátom dávno nebola. Chystám sa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nech sa páči, tu sú už fotografie z Bratislavy.
      https://nakrasnommodromdunaji.wordpress.com/2018/03/28/fasiangy-turice-velka-noc-pride/

      Odstrániť
  4. Sehr schöne Bilder liebe Daniela, immer wieder schön der Ostermarkt auf der Freyung. Bei meinen Besuch am Markt waren viele Leute und da ist es mit dem fotografieren etwas schwer.
    bin leider ein wenig spät dran mit meinen Kommentar
    Herzlichen Gruß
    Werner

    OdpovedaťOdstrániť