ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

13. júla 2012

V pätici po Viedni - 2. časť


Keď sme sa vrátili k zaparkovanému autu, mali sme v nohách približne desať kilometrov. Nie málo na to, aby sme už neboli značne unavení. Preto sme si dali už len posledný cieľ a tým bol Schönbrunn.

Je to asi najnavštevovanejšie miesto nielen Viedne, ale aj celého Rakúska. O jeho histórii, architektonických slohoch, ktorými za stáročia mnohými prestavbami prešiel, nebudem písať, to si každý nájde sám. Prehliadku samotného zámku sme nezrealizovali, sústredili sme sa len na jeho exteriéry a na park, ktorý ho obklopuje.






Na kopci tohto parku je postavená záhradná stavba Glorieta. Krásna kvetinová výzdoba parku, množstvo sôch, jazierko s fontánou, to sú všetko prvky, za ktorými sa oplatí prísť na toto miesto. Závidím ho Viedenčanom, ktorí ho využívajú na nedeľné prechádzky, ale bočné cestičky parku aj na športovanie v bežných dňoch.






Keď sme vyšli na vrchol kopca v Schönbrunne, bolo už pomaly neskoré popoludnie. V nohách sme mali množstvo kilometrov, preto sme si pri jednom z piknikových stolov, ktoré sa nachádzali v areáli, na chvíľu oddýchli a na parkovisko sme sa vrátili jedným z bočných východov. 



V pätici po Viedni  -  1. časť

 

7 komentárov:

  1. Byłam tam , ale sporo lat temu i dziękuje za przypomnienie tego wspaniałego miejsca. *** Trochę trudniej teraz jest mi Ciebie znaleźć w sieci :-(. Obecnie weszłam przez Twój komentarz pod moim ostatnim postem. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Giga za návštevu. Aj pre mňa bolo písanie o tomto výlete do Viedne spomienkou, veď je to už 5 rokov odvtedy. O iných návštevách Viedne budem pokračovať v písaní.
      K tomu, ako sa ku mne najlepšie dostaneš. Ja používam google reader. Tam si dám posielať všetky blogy, ktoré ma zaujímajú. Ďalšia možnosť je prihlásiť sa na odber e-mailom, prípadne RSS.

      Odstrániť
  2. Byla jsem si prohlédnout i Vídeň 1.část a je to nádhera. Město je upravené, čisté s krásnými parky a spoustou památek. Skoro mě bolí nohy jen od toho dívání, ale všechna ta místa stála za návštěvu, bylo co obdivovat a určitě to stálo za trochu námahy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, aj nás boleli nohy :-( Počkaj, keď ešte napíšem o tom, ako som raz v horúci letný deň chodila po Viedni sama. Ku koncu dňa som už naozaj nevládala. Pľuzgiere, ktoré sa mi urobili na chodidlách zospodu, som mala ešte o mesiac potom. Ale už mám za sebou aj prehliadku Viedne, kde som sa odvážila používať metro a iné prostriedky hromadnej dopravy.

      Odstrániť
  3. Krásná procházka a krásné fotky, Danielo. Ve Vídni jsem nikdy nebyla, jsem ráda, že si ji můžu prohlédnout aspoň takto. Ještě se podívám na první díl.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné fotky. Tam už jsem nebyla ani nepamatuju.

    OdpovedaťOdstrániť