ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

19. decembra 2013

Posledné zastavenie v Mariazelli


Z jednodňového výletu, ktorý som podnikla začiatkom decembra do Rakúska, som priniesla niekoľko príspevkov nielen na tomto blogu, ale aj na blogu Farebný svet. Týmto dnešným by som sa chcela s Mariazellom a jeho okolím rozlúčiť. Možno sa mi na to miesto podarí ísť zase niekedy v lete, ale o tom radšej zatiaľ ani nesnívam.

Ako posledné vám chcem ukázať cintorín, okolo ktorého sme prechádzali od miesta, kde sme zaparkovali auto a potom časť nad mestom, konkrétne mariazellskú kalváriu, ktorú tvorí štrnásť zastavení.








Kalvária nad mestom



 




 


6 komentárov:

  1. Je to tam naozaj krásne, mám rada tieto malebné miesta...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre takú skúsenú a vytrénovanú cyklistku akou si ty je tam aj možnosť bicyklovania - http://cyklo.hiking.sk/hk/ar/1872/lunz_am_see_mariazell_palfau_lunz.html
      Pozri si aj moje predošlé príspevky, sú to miesta, ktoré sa spomínajú aj v tej mnou linkovanej cyklotrase.

      Odstrániť
  2. Prekrásne fotografie z prekrásneho miesta ... :)
    V lete tam často chodí syn ... s motorkármi ... mestečko poznám z fotiek ... snáď sa tam aj ja raz dostanem ... :)
    Danka, prajem krásne sviatky ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za návštevu. Ja som bola v tejto časti Rakúska teraz prvý raz. Veľmi sa mi tam páčilo a rada by som si to tam pozrela aj v lete. Radostné sviatky aj tebe.

      Odstrániť
  3. Pod jedním z tvých článků z tohoto výletu jsem psala, že je toto místo tak krásné, že si dovedu představit, že bych v něm žila a dnešní fotky mě v tom utvrdily. Lidé, kteří tady žijí musí být šťastní a spokojení, jinak to nemůže být. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja som ti tam odpísala, že si to viem tiež predstaviť :-) Škoda, že nám počasie nevyšlo tak, ako bolo hlásené v predpovediach meteorológov. Fotky mohli byť oveľa krajšie.

      Odstrániť