ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

6. decembra 2013

Erlaufsee - jazero neďaleko Mariazellu


Keď sme si plánovali výlet do Mariazellu, sledovali sme asi týždeň predtým online web kamery z tohto mesta. Na stránke však boli kamery aj z iných miest, jednou z nich bola práve kamera z jazera Erlaufsee. Keď som jedného slnečného dňa uvidela slnkom zaliaty pohľad na jazero, už vtedy som vedela, že ho nemôžeme obísť.

Takýto pohľad sa mi ponúkal 27. novebra o 13,40. Musíte uznať, že to bola nádherná pozvánka, aby sme toto miesto na našom výlete neobišli.

Online web kamera Erlaufsee
A tak sa aj stalo. Keď sme dorazili do Mariazellu, nezostali sme tam, ale sme pokračovali v ceste ďalej. Miesto, kde sme zaparkovali, je len približne 5 km od mestečka. Trošku som bola sklamaná, pretože predpoveď počasia, ktorú meteorológovia na ten deň a toto konkrétne miesto sľubovali, sa so skutočnosťou vôbec nezhodovala. No i tak sme sa tam chvíľu poprechádzali a čosi pofotili.






Keďže sme boli na tom časovo dobre a keďže sme chceli byť v Mariazelli aj po zotmení, rozhodli sme sa, že od jazera Erlaufsee pôjdeme k ďalšiemu, ktoré bolo vzdialené približne 30 km. Keď sme sa odtiaľ vracali, práve vtedy svietilo konečne sľubované slnko a v Erlaufsee sme sa zastavili znovu.



Vo vodách jazera sa nádherne zrkadlilo jeho okolie, snehom obsypané kopce.






















Viete, čo je na tomto jazere zaujímavé? Nevedela som to ani ja dovtedy, kým som si ho nezväčsila na google mape. Prechádza ním hranica medzi dvomi rakúskymi spolkovými krajmi - teda medzi Dolným Rakúskom (Niederösterreich) a Štajerskom (Steiermark).

 


Weekend Reflections # 219

 

 


7 komentárov:

  1. Tak tento vylet sa vydaril a fotografie su nadherne.. Pekna praca

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už jsem psala na Barevném světu, že jsi měla štěstí, že jezero ještě nestačilo zamrznout a mohla jsi pořídit fotky se zrcadlením okolních hor. Je to nádhera a ten váš výlet se opravdu vydařil!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď som ti niekde doporučila, že na tento výlet sa môžete vybrať aj vy. Máte to od vás bližšie ako to má moja sestra, prípadne to je asi rovnako, ako ďaleko to mám ja. A toto ešte nie je všetko, čo sme videli.

      Odstrániť
  3. Beautiful mountains and reflections!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotografie!
    Emília

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Herrrliche winterliche Bilder vom Erlaufsee!
    Gruß
    Werner

    OdpovedaťOdstrániť
  6. This is a beautiful lake and the reflections are amazing! I also enjoyed seeing the photos of the town of Mariazell in your last post.

    OdpovedaťOdstrániť