ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

23. februára 2012

Paríž - mesto, kam sa musím vrátiť IV.


Druhý deň - Montmartre a Eiffelova veža

Zo štvrti La Défense sme sa opäť presunuli do centra Paríža, tentokrát do štvrti Montmartre, v ktorej stojí aj jedna z najznámejších pamiatok, ktorou je chrám Basilique du Sacré Coeur. Tým, že je postavená na najvyššom mieste Paríža, je odtiaľ nádherný pohľad na mesto.




  

Nemenej známou turistickou atrakciou tejto štvrti známou po celom svete je aj Moulen Rouge. Stavba s posledným veterným mlynom, ktorá sa preslávila tým, že sa v nej nachádza známy kabaret. Okrem toho  na Montmartri množstvo kaviarničiek, je tam vidieť veľa pouličných umelcov, ale i takých, ktorých vidíte pracovať za výkladom svojho ateliéru, ktorý je zároveň aj predajňou.  Naozaj je tam pravá parížska atmosféra.  Všimla som si, že v tejto štvrti sa nachádza nejeden obchod s erotickou tématikou a je tu aj múzeum erotiky. 







Zo štvrte Montmartre nás autobus zaviezol a vyložil neďaleko Eiffelovky. Tu sme najskôr absolvovali  niekoľkohodinové čakanie na zakúpenie vstupných lístkov na vežu a po ňom nasledoval finiš dňa, vyhliadka z veže na nočný Paríž. Po jej absolvovaní sme sa znovu vrátili do nášho motela neďaleko Paríža, aby sme načerpali sily do ďalšieho dňa.

Online kamera Eiffelova veža.




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára