ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

13. decembra 2013

Lunz am See


Lunz am See je neveľká obec v Dolnom Rakúsku s necelými dvomi tisíckami obyvateľov, ktorá je vzdialená od Mariazellu niečo cez 30 km. Tú sme si vybrali na mape vo chvíli, keď sme sa pri jazere Erlaufsee rozhodli, že na návrat do Mariazellu je ešte príliš  skoro. Nevedeli sme o nej nič, iba to, že je tam nejaké jazero. Nakoniec, veď aj samotný názov obce o tom hovorí.  Až doma som si vygooglila viac informácií a mrzí ma, že sme pri prechádzaní obcou neobjavili aj ďalšie pozoruhodné miesto okrem jazera. Lunz am See sa totiž nachádza v oblasti, kam sa oplatí ísť nielen v zime kvôli lyžovačke, ale aj počas celého roka, pretože je to miesto vhodné na turistiku, cyklistiku a vodné športy. Takže tu je zopár zimných fotografií.

 













5 komentárov:

  1. Byly jste se sestrou v krásné části Rakouska. Není nic hezčího než hory, lesy a jezera, ve kterých se to všechno zrcadlí. Dovedu si představit, že bych tam někde žila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Beautiful! The reflections are gorgeous. Enjoy your weekend, Daniela!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ani neviem, ku ktorému príspevku by som napísala pochvalné ódy na váš blog. Krásne čítanie. Pre mňa o to vzácnejšie, že ja sama skoro vôbec necestujem. Doma ma drží pes a záhrada.

    OdpovedaťOdstrániť