ČO NÁJDETE NA TEJTO STRÁNKE

23. februára 2012

Paríž - mesto, kam sa musím vrátiť V.


Posledný deň v Paríži

Nastal posledný deň nášho poznávacieho zájazdu do Paríža. V našej skupine boli aj takí, ktorí si na posledný deň objednali návštevu Disney parku. Takže ráno sme odviezli najprv týchto ľudí , vyložili sme ich a tam nás zase večer počkali. My sme sa vrátili späť do Paríža, kde sme mali naplánovanú  vyhliadku z Víťazného obláka, ulicu Champs Elyseés  a plavbu loďou po Seine a potom už len voľný program.


Autobus nás zase vyložil niekde v blízkosti Eiffelovky a peši sme sa vybrali k Víťaznému oblúku, ktorý je jednou z najreprezentatívnejších pamiatok Paríža. Na vyhliadkovú plošinu Víťazného oblúka bolo potrebné vyšliapať nekonečné množstvo schodov, ale pohľad odtiaľ na Paríž stál za to. Pod nami sa tiahla najznámejšia parížska ulica Champs Elysée a široko-ďaleko bolo vidieť ulice tohto veľkomesta.







Odtiaľto sme išli zase peši k Seine, do prístavu, kde sme si kúpili lístky na vyhliadkovú plavbu loďou. 

 




 
Po plavbe sme sa rozišli a išli každý po svojom. V rámci individuálneho voľna  sme si mali nakúpiť aj spomienkové darčeky. To nám ale nevyšlo, pretože  obchody boli zavreté, keďže bola nedeľa.  Zopár malých obchodíkov, ale naozaj len so suvenírmi bolo otvorených na ulici, ktorou sme išli k miestu podvečernému zrazu pred odchodom z Paríža. Nepochopím ani dodnes tú sprievodkyňu, ktorá nám takto naplánovala program.







Toto je posledná fotografia z Paríža. Tu sme počkali na autobus, ktorý nás po únavných troch dňoch odviezol s množstvom nádherných spomienok späť do našich domovov.



1 komentár:


  1. ​Pekny cestovatelsky blog. Dalsi príspevok o Parizi som tu na blogu nenasla. Boli ste este niekedy? Prvy raz sa tam chystam v septembri. Mam kupeny zajazd s cestovkou. Tak som velmi zvedava, ako sa mi to bude pozdavat. Bude to moja prva poznavacka s cestovkou.
    Zelam vam vela dalsich prilezitosti na cestovania a spoznavanie!
    Mel​

    OdpovedaťOdstrániť